Alandsbeek

Skidak woningen

Als start van de buurtaanpak energietransitie organiseerden wijkvereniging Buurkracht Alandsbeek, IkWilWatt en de gemeente begin 2022 een succesvolle middag DAK-daten voor bewoners van skidakwoningen in Alandsbeek-Oost. Bij diverse thema-tafels gingen bewoners in gesprek en wisselden wensen, positieve en negatieve ervaringen uit over het verduurzamen van het dak.

Groepjes wijkbewoners zijn met onderwerpen en professionele ondersteuning aan de slag gegaan. En er heeft zich een Buurtteam Duurzaam Alandsbeek gevormd. 

Ski-daken vervangen en isoleren van buitenaf

Via verzamelde offertes na het DAK-daten bleek een grote diversiteit in aanpak, gebruikte materialen, isolatiewaarden en kosten. Er was behoefte aan een goed bouwtechnisch ontwerp van het dak. 

Specialisten analyseerden met bewoners de mogelijkheden om het dak te vervangen en te verduurzamen. Dit leverde een pakket van eisen en bouwtekeningen op, die getoetst zijn bij de Welstandcommissie (ARK). In bewonersbijeenkomsten zijn de resultaten gepresenteerd in de vorm van een “toolkit”. 

nb. iedereen die inzicht wil in verzamelde offertes of zelf het skidak wil vervangen kan een mail sturen aan info@duurzaamalandsbeek.nl 

Enquête zonnepanelen op skidaken

Heb je al zonnepanelen op je skidak? Of wil je ze graag? Hoewel er steeds meer zonnepanelen verschijnen, zijn er ook leveranciers die het niet aandurven om panelen te plaatsen op schuine daken voorzien van een dakbedekking van shingles. Maar er zijn verschillende bewoners die naar alle tevredenheid zonnepanelen op hun skidak hebben. Heb jij klachten, of ben je juist positief? Laat ons dat ook weten op info@duurzaamalandsbeek.nl 

24 Energiebesparende tips

Afspraak met Energiegids

Maatwerkadvies